Tervetuloa blogiin

Tervetuloa viihtyisään blogiimme. Blogi kertoo sekä Suomessa, että ulkomailla toimivista itsenäisistä opetus- ja tutkimustiloista, joissa suunnitellaan, pohditaan, tutkitaan tarkkaan ja toteutetaan erilaisia maa- ja metsätalouden toimintamenetelmiä.

Kukapa ei tuntisi tai olisi maistanut aitoa suomalaista perunaa. Blogimme esittelee perunantutkimuslaitoksen toimintaa, joka tarjoaa tietoa niin perunanviljelijöille kuin myös päättäjille ja asiasta kiinnostuneille. Perunantutkimuslaitoksen tehtävänä on tilaselvitysten ja kenttäkokeiden laatiminen ja edellisten lisäksi tutkitaan muun muassa ravinnetaloutta, perunan lannoitusta, kasvinsuojelua sekä viljelytekniikkaa sekä erilaisten perunalajien soveltuvuutta Suomen kasvu- ja sääolosuhteisiin.

Kalastus ja rehuseosten valmistus

Blogimme kertoo myös kalastuksesta ja maistuvien rehuseosten suunnittelusta ja valmistuksesta. Maailmassa on aina kalastettu ja tullaan kalastamaan jatkossakin, joten ei ihme, että esimerkiksi kansainvälinen BioMar – palvelee yli 80 maassa. Minkälaista rehuntuotanto on ja mitä vaatimuksia se yritykselle asettaa? Lue aiheesta lisää blogistamme.

Länsi-Suomen ruokatuotannon aarreaitta

Lähdemme tutkimusretkelle myös Suomen Länsi-Rannikolla sijaitsevaan elinvoimaiseen Pyhäjärvi-instituuttiin. Pyhäjärvi-instituutti perustettiin jo 1980-luvun loppuvuosina ja instituutti harjoittaa toimintaansa säätiön tavoin. Instituutti sijaitsee Eurassa sijaitsevan Kauttuan kylän hienossa ruukinpuistossa.

Pyhäjärvi-instituutin tehtävänä on sekä paikallisen ympäristön säilyttäminen että elintarviketaloutta koskevan tutkimuksen suorittaminen ja satakuntalaisten elintarvikkeiden tunnetuksi tekeminen. Pyhäjärvi-instituutti kutsuu Satakuntaa Suomen monipuoliseksi ruoka-aitaksi, joka on kuin runsauden keidas tarjoten mahtavaa lähi- ja luomuruokaa. Mitä kaikkea maistuvaa Satakunnassa viljellään ja tuotetaan? Lue lisää blogistamme.

Viikin tutkimustila

Tutustumme myös useimpien suomalaisten tuntemaan Viikin opetus- ja tutkimustilaan, jota kutsutaan paitsi Suomen tunnetuimmaksi, niin myös varmasti urbaanimmaksi maatilaksi.

Riista ja kalatalous

Ruoantuotanto puhuttaa kaikkialla maailmassa ja on yhtenä tärkeänä tutkimuslaitosten tutkimuskohteena Suomessa ja koko globaalissa maailmassa. Tutustumme myös riista- ja kalatalouteen ja miten esimerkiksi riistataloutta hoidetaan nykyajan Suomessa? Lue ja tutustu lisää tähän vähemmän tunnettuun aiheeseen, joka on nyt ansaitusti blogissamme ylpeästi esillä.